Makkelijke Hap

View Original

Ratatouille

4-6 personen

Een frans spreekwoord zegt: “c’est pas la soupe, c’est un rata”. Met andere woorden kook de groenten in dit gerecht niet tot prut. Touiller is roeren en Tatouiller is veel roeren. Ingewikkelder wordt het niet. In een goed afgesloten bak in de koelkast is de ratatouille 3 tot 4 dagen houdbaar. Ratatouille kun je goed van tevoren klaar maken. Eet de groenten warm, op kamertemperatuur of koud. Lekker met pasta, rijst, op brood of vul er een pannenkoek mee.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 middelgrote uien, gehalveerd en in dunne ringen

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

  • 2 theelepels provençaalse kruiden of een bouquet garni van (bleek) selderij, peterselie, tijm en basilicum

  • 1 middelgrote aubergine (ongeveer 350 g), in blokjes

  • 1 middelgrote courgette (ongeveer 350 g), in blokjes

  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes

  • 4 grote vleestomaten ontveld, zonder zaad en in blokjes

  • ½ theelepel suiker

  • zout en peper

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de kruiden 5 minuten op een laag vuur.

  2. Voeg de aubergine, courgette en de paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

  3. Draai het vuur laag en voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en laat met het deksel op de pan het gerecht 20 minuten stoven.

  4. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.