Caponata
4 personen
In een goed afgesloten bak is de caponata 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast. Maak je de caponata ruim van te voren, schep de basilicum/peterselie er dan pas vlak voor het serveren door.
Je kunt caponata warm, op kamertemperatuur of koud eten.
Ingrediënten
2 middelgrote (rode) uien, in halve ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes
3 eetlepels olijfolie
1-2 aubergines, (450 g) in blokjes
400 g tomatenblokjes, uit blik
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepel kappertjes
20 groene of zwarte olijven, ontpit
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels wijnazijn
1 eetlepels suiker
zout en vers gemalen peper
handjevol verse basilicum of peterselie
Bereiden
Bak de uien en bleekselderij 5 minuten zachtjes in de olie.
Voeg de aubergineblokjes toe en bak deze ook 5 min. op een matig vuur zodat ze beginnen te verkleuren.
Voeg de tomatenblokjes, kappertjes, olijven, pijnboompitten, rozijnen, suiker en de azijn toe.
Laat dit samen 10 min. sudderen.
Roer er de basilicum/ peterselie door.
Laat het gerecht enkele uren of liefst een hele nacht rusten daar wordt het alleen maar lekkerder van.