Ovenschotel met Noordzeevis
4 personen
Verwarm de heteluchtoven voor op 180° C
Ingrediënten:
4 wortelen, geschrapt en in plakjes
2 preien, het wit in ringetjes gesneden
¼ knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
1 eetlepel boter
1 blokje visbouillon, opgelost in 4 eetlepels kokendheet water
200 ml kookroom of kookroom light
600 g visfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis of roodbaars in blokjes gesneden
100 g gepelde Noordzee garnalen
150 g mosselen, gekookt
100 g belegen kaas, geraspt
dille of peterselie
eventueel zout en versgemalen peper
1 zak pommes duchesse, diepvries
Bereiden
Fruit de wortelen, prei en knolselderij in de boter.
Voeg de room en het opgeloste bouillonblokje toe.
Laat dit samen sudderen tot de groente beetgaar is.
Meng de vis, mosselen en 2/3 van de garnalen met de groente.
Dit gaat in een ovenschaal.
Bestrooi met de dille of peterselie en kaas.
Verdeel de pommes duchesse rozetjes over de schotel.
Bak de schotel in ca. 30 min in de oven goudbruin en garneer met de rest van de garnalen.