Makkelijke Hap

View Original

Spaghetti alla carbonara

4 personen

Ingrediënten:

  • 400 g spaghetti

  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 2 XL of 3 M eieren

  • 200 g pancetta, in reepjes gesneden

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 vers Spaans pepertje, zonder zaadjes fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • versgemalen peper

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Let erop dat je bij het afgieten van de pasta wat van het kookvocht bewaard.

  2. Klop de eieren los met de met de helft van de Parmezaanse kaas en zet dit apart.

  3. Fruit in een koekenpan de knoflook, spaanse peper en de pancetta zachtjes in de olijfolie tot de pancetta het grootste deel van zijn vet kwijt is maar niet helemaal is uitbakken. Zachtjes bakken, de knoflook moet niet verbranden.

  4. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pancetta en roer alles door elkaar. Even goed doorwarmen.

  5. Zet het vuur uit en voeg het eiermengsel toe. Schep alles goed door en laat even rusten. Voeg evt. een lepel van het kookvocht van de spaghetti toe. De eieren stollen door de nog warme pan en pasta.

  6. Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas en eventueel wat versgemalen peper.