Makkelijke Hap

View Original

Enchilada

4 personen

Het verschil tussen een enchilada en een burrito is dat een enchilada wordt gemaakt met een maïstortilla en bedekt met een saus van tomaat en rode peper en wordt gevuld met vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten. De tortilla wordt opgerold en daarna in de oven gebakken.

Een burrito bestaat uit een tortilla van tarwebloem die gevuld kan zijn met gehakt, kip of kaas. Een burrito is opgerold en de vulling zit alleen in de tortilla.

Verwarm de heteluchtoven voor op 175˚ C

Ingrediënten saus:

  • 6 rijpe tomaten, ontveld en zonder zaadjes, fijngesneden

  • 1 kleine ui, fijngesneden

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 – 2 groene of rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden

  • 1 teen knoflook, geperst

  • zout

  • theelepeltje suiker

  • 1 eetlepel boter

  • 2 eieren

  • 200 ml kookroom (light)

Ingrediënten vulling:

  • 350 g half om half gehakt

  • 1 kleine rode paprika, fijngesneden

  • 4 eetlepels rozijnen

  • 4 eetlepels pijnboompitten

  • zout en vers gemalen peper

  • 8 maistortilla’s

  • 4 eetlepels belegen kaas, geraspt

  • bosui, in ringetjes voor de garnering

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Maak de saus door de tomaten, ui, tomatenpuree, Spaanse peper, knoflook, suiker, zout en peper in een keukenmachine te pureren.

  2. Bak dit mengsel een minuut of 5 in de boter.

  3. Klop in een kom de eieren samen met de room.

  4. Voeg hier 2 x 1 eetlepel van de hete tomatensaus aan toe en klop meteen goed door.

  5. Doe nu het eiermengsel bij de hete tomatensaus. Al roerend langzaam verhitten tot de tomatensaus gebonden is. Niet meer laten koken.

  6. Roerbak ondertussen het gehakt met de paprika.

  7. Voeg de rozijnen, pijnboompitten en wat zout en peper toe.

  8. Meng ¼ van de saus met het vlees.

  9. Vul hiermee de tortilla’s door de vulling iets opzij van het midden te scheppen en vervolgens de tortilla op te rollen. Leg de enchilada’s met de naad omlaag in een ovenschaal en giet de rest van de saus erover.

  10. Bestrooi met de kaas.

  11. Bak de enchilada’s 20- 25 minuten in de oven en bestrooi ze voor het opdienen met de bosui.