Stamppot raapstelen
4 personen
Deze stamppot gaat goed samen met een stukje vis, blokjes kaas en geroosterde tomaatjes, gehaktballetjes, saucijsjes óf blokjes uitgebakken spek etc.
Ingrediënten
1,5 kilo kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
800 g raapstelen, in stukjes van ongeveer 1 cm gesneden
ongeveer 2 eetlepels boter
50 – 100 ml melk, heet
zout, nootmuskaat en versgemalen peper
Bereiden:
Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
Was ondertussen de raapstelen en laat ze uitlekken.
Giet de aardappels af en stoom ze even droog.
Stamp de aardappelen en roer er de melk en boter door tot er een vrij droge puree ontstaat.
Zet het vuur laag en schep de raapstelen in gedeeltes door de aardappelpuree.
Goed doorscheppen maar let op dat de raapstelen nog wat knapperig blijven.
Maak op smaak met zout, peper en een draai nootmuskaat.