Boeuf Stroganoff
4 personen
Recept uit de Russische keuken. Het is een recept uit de 19e eeuw en vernoemd naar de machtige familie Stroganov.
Heerlijk met dunne frietjes, rijst of pasta.
Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloem of olijfolie
450 g biefstuk, in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels boter
1 ui, fijngesneden
250 g kastanjechampignons, in kwarten gesneden
1 eetlepel bloem
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel dijonmosterd
1 theelepel citroensap
250 ml runderbouillon
150 ml kookroom
peterselie, fijngehakt
Bereiden
Dep de reepjes biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie in pan en roerbak het vlees 2 minuten. Schep het vlees uit de pan en zet het apart.
Laat de boter smelten in dezelfde pan en bak de ui zachtjes in ongeveer 5 minuten glazig.
Voeg de champignons, tomatenpuree en een snufje zout toe en schep goed om.
Strooi de bloem erover en roerbak een minuut.
Voeg de bouillon toe en breng deze ook al roerend aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de mosterd, citroensap en de kookroom toe.
Schep de reepjes biefstuk met het vocht bij de saus.
Roer tot de saus weer begint te borrelen. Strooi er dan de peterselie over en proef of er nog wat zout en peper nodig is.
Serveer direct.