Mini worstcroissantjes
12 stuks
Heteluchtoven voorverwarmen op 200 ˚C
Ingrediënten:
1 bio citroen, schoongeboend
250 g saucijzen
1 flinke eetlepel oregano, gedroogd
1 blikje croissantdeeg
2-3 eetlepels melk
Bereiden:
Rasp de schil van de citroen.
Knip het vel van de saucijzen open en druk het vlees eruit.
Meng het vlees, de citroenrasp en de oregano goed met elkaar.
Vorm 12 gehaktworstjes.
Rol het croissantdeeg uit op een schoon aanrecht. Druk de schuine naden dicht. Halveer de lap in de lengte en vervolgens in 6 gelijke stukken. Je hebt dan 12 deeglapjes.
Leg de worstjes op de deeglapjes en vouw het deeg eroverheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de broodjes op de plaat en bestrijk ze met de melk.
Bak op de onderste richel van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.