Bietensalade met zure haring
4 personen
Meer óf minder zure haring that’s the question. Voor sommige mensen kan er niet genoeg haring in de bietensalade zitten. Maar er zijn ook mensen die griezelen van rode biet én die je er ‘s nachts bij wijze van spreken voor wakker kunt maken. Voor haring én bietenliefhebbers is deze frisse salade. Voor de lunch of met wat extra gekookte aardappeltjesblokjes erdoor, op een warme dag als avondmaaltijd.
Ingrediënten:
500 g gekookte rode biet, in blokjes
3 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
3 flinke augurken, in blokjes
1 appel, bijvoorbeeld jonagold of breaburn in blokjes
4 - 6 zure haringen, in stukjes
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room
zout en versgemalen peper
3 sprieten bieslook, fijngesneden
1 eetlepel dille, fijngeknipt
zakje gemengde sla
Bereiden:
Meng de bietjes, appel, sjalot, augurken en haring door elkaar.
Meng de mayonaise met de zure room.
Maak op smaak met dille, zout en peper.
Een uurtje laten intrekken in de koelkast.
Verdeel de sla over de bordjes en verdeel de salade hierover.
Garneer met de bieslook