Paprika gevuld met walnoten en feta
4 personen
Heteluchtoven voorverwarmen op 190˚ C
Ingrediënten:
4 rode paprika’s, middelgroot of 8 kleintjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
250 g kastanjechampignons, in kwarten
100 g feta, verkruimeld/ fijngesneden
50 g walnoten, grofgehakt
50 g paneermeel
1 ei, losgeklopt
1 theelepel dille, gedroogd of verse en dan iets meer
zout en versgemalen peper
Bereiden:
Snijd de kapjes van de paprika en haal de zaadlijsten en dergelijke uit de paprika. Om ze goed te laten staan is het vaak nodig om de onderkant wat bij te snijden.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en de champignons ongeveer 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en voeg het paneermeel, de walnoten, feta, dille en het losgeklopte ei aan toe.
Meng goed en maak op smaak met zout en peper.
Vul de paprika’s met het mengsel.
Schik ze in een ovenschaal en zet de kapjes weer op de paprika.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het gerecht in de oven.
Na 15 minuten de folie verwijderen en dan nog 15 minuten bakken.
Koud zijn ze ook lekker..!