Saltimbocca
4 personen
Ingrediënten
4 kalfs- of varkensschnitzels, ongepaneerd
4 plakken rauwe ham, liefst Parmaham
8 blaadjes salie
bloem
50 g boter
6 eetlepels droge witte wijn
zout en peper
cocktailprikkers
Bereiding
Leg op elke schnitzel een plak ham en daarop twee blaadjes salie aan de uiteinden. Steek de salie en de ham met een cocktailprikker vast op de schnitzel.
Bestrooi beide zijden van de schnitzel licht met bloem.
Smelt de boter in de koekenpan en bak het vlees eerst aan de kant van de salie en de ham een minuut of 2.
Draai het vlees om en bak deze kant ook 2 minuten.
Voeg dan de wijn, zout en peper toe.
Nog even kort sudderen tot het vlees gaar is.
Vlees uit de pan nemen.
Voeg een lepel water toe aan de jus. Goed doorwarmen.
Verdeel de jus over het vlees.