Gehakttaart
6 - 8 personen
Een recept dat ooit in de Libelle, Margriet of Allerhande heeft gestaan. Wel aangepast want in het oorspronkelijke recept ging het gehakt rauw in de taart. Dat gaat niet altijd goed en dan zit je met een taart met een rauwe binnenkant. Dit is wat meer werk maar dan weet je zeker dat het oké is.
Heteluchtoven voorverwarmen op 180˚ C
Ingrediënten:
2 uien
800 g rundergehakt
2 eieren + 1 losgeklopt ei
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
6 eetlepels paneermeel
nootmuskaat, paar flinke draaien
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
zout en versgemalen peper naar smaak
1 blik croissantdeeg XL ( koeling)
200 g extra belegen of oude kaas, geraspt
Bereiden:
Uien pellen en fijn snijden. Samen met het gehakt rul uitbakken.
In een kom het afgekoelde gehakt goed mengen met 2 eieren, paneermeel, peterselie, nootmuskaat, ketjap en tomatenketchup. Tot gebruik in de koelkast zetten.
Een ingevet bakblik of andere vorm bekleden met het croissantdeeg.
De kaas op de bodem strooien en gehaktmengsel erop scheppen. Beetje aandrukken.
Maak een deksel van de rest van het croissantdeeg.
Het extra ei loskloppen en hiermee de korst bestrijken.
In het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin bakken.