Shepherd's Pie
4 personen
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 ˚C
Ingrediënten
800 g aardappelen voor stamppot, geschild en in gelijke stukken gesneden
30 g boter + 1 eetlepel boter
2 eierdooiers
300 g belegen Goudse kaas, geraspt
ongeveer 100 - 150 ml melk, heet
600 – 700 g lams- of rundergehakt
2 uien, fijngesneden
2 friszure appels, geschild en in blokjes
1 winterwortel, geschild en in blokjes
2 stengels bleekselderij, in maantjes
1 ½ tuinkruiden bouillontablet
4 eetlepels tomatenpuree
150 g diepvries doperwten
Worcestershiresaus
versgemalen peper
4 eetlepels paneermeel of panko
Bereiden
Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in water met wat zout.
Giet ze af in een vergiet. Daarna terug in de pan en maak er met de pureestamper puree van.
Roer de boter en de melk door de puree.
Roer de eierdooiers los met 200 g van de kaas en roer dit door de puree. Maak op smaak met zout en peper.
Bak het gehakt in ongeveer 4 minuten rul in een pan met de eetlepel of nog minder boter.
Voeg de uien, appel, bleekselderij en de wortel toe.
Los de bouillontabletten en de tomatenpuree op in 200 ml heet water en roer dit door het gehakt.
Laat dit samen pruttelen in een pan zonder deksel tot het meeste vocht is verdampt.
Roer er de diepvriesdoperwten door.
Maak op smaak met de Worcestershiresaus en eventueel wat peper.
Het gehaktmengsel gaat in een ovenschaal en wordt afgedekt met de aardappelpuree.
Strijk de bovenkant mooi glad of maak er een gezellig patroontje in.
Maak een mengsel van paneermeel/ panko met de rest van de kaas en strooi dit over de puree.
De schotel gaat ongeveer 20 minuten in de oven om goudbruin en door en door warm te worden. Is het gerecht al helemaal afgekoeld dan heeft het ongeveer 40 minuten nodig