Frambozen-bessen charlotte
10 personen
Ook héél mooi én lekker, doop een deel van de frambozen in witte smeltchocolade.
Ingredienten:
10 blaadjes gelatine, 1,6 g per stuk
250 g diepvries frambozen
250 g diepvries blauwe bessen
200-250 g verse frambozen
200-250 g verse blauwe bessen
500 ml slagroom
500 ml Griekse/Turkse yoghurt
8 - 10 eetlepels kristalsuiker
1 - 2 pakken lange vingers, afhankelijk van de omtrek van de vorm
15 gram poedersuiker
bakspray
decoratie lint
charlotte of andere puddingvorm van 1,5 liter
optioneel frambozen- en/of crème de cassis likeur
Bereiden:
Laat 5 blaadjes gelatine weken in een kom met koud water.
Roer de Griekse/Turkse yoghurt los in een kom.
Verwarm de diepvries frambozen in een pannetje tot ze moes zijn geworden. Voeg hier desgewenst een borrelglaasje frambozenlikeur aan toe.
Wrijf de moes met een houten lepel door een zeef.
Neem drie grote eetlepels van deze puree en verwarm deze opnieuw in het steelpannetje. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg deze bij de vruchtenmoes in het pannetje. Roer met een spatel goed door totdat alle gelatine is opgelost.
Roer de vruchtenmoes met gelatine en de moes zonder gelatine door de yoghurt.
Klop de slagroom met 4-5 eetlepels kristalsuiker stijf.
Spatel de yoghurt door de slagroom en schep dit mengsel in de ingevette vorm. Strijk de laag glad.
Herhaal 1-8 van het recept voor de laag met blauwe bessen. Bij de vruchtenmoes van de blauwe bessen is een glaasje créme de cassis ook erg lekker.
Schep de blauwe bessen laag in de vorm op de laag met frambozen.
Zet de vorm minimaal 6 uur maar liever een hele dag in de koelkast.
Om te storten zet je de puddingvorm even in heet water. Leg een bord of schaal op de vorm en draai deze om.
Plak met wat slagroom de lange vingers tegen de zijkant.
Maak af met een mooie strik, verse frambozen en blauwe bessen.