Kruidnoten
100 stuks
Ook lekker…!
Kruidnootjes met chocolade: meng door het deeg 100 g fijngehakte pure-, melk- of witte chocolade.
Kruidnootjes met noten: meng door het deeg 100 g gehakte walnoten.
Deze nootjes zijn iets zachter dan de kruidnootjes zonder extra ingrediënten, je komt dan op ongeveer 120 kruidnootjes uit.
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 ˚C
Ingrediënten:
200 g zelfrijzend bakmeel
100 g donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
flinke snuf zout
100 g koude harde boter in blokjes
3 eetlepels melk
Bereiden:
Meng het bakmeel, suiker, koek- en speculaaskruiden en het zout in een kom.
Voeg de boter en de melk toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels.
Kneed het deeg tot een bal en pak deze in plastic folie.
Laat het deeg ongeveer 15-30 minuten in de koelkast opstijven.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Stuif een klein beetje bloem op het aanrecht en rol van het deeg lange slieren van ongeveer 1 cm dik.
Snij deze slieren in stukjes en maak van de stukjes balletjes.
Leg de balletjes op de bakplaat met ongeveer 2 cm afstand. Druk ze een klein beetje plat. Waarschijnlijk heb je 2 x een bakplaat vol.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de nootjes in 15 minuten gaar en bruin.