Guacamole
1 kom
Maak de guacamole niet te lang van te voren klaar. Na verloop van tijd gaat de avocado ondanks het limoensap toch wat verkleuren.
Guacamole is lekker bij burrito’s en taco’s etc maar ook met chips, tortilla chips op brood of cracker
Ingrediënten:
3 grote rijpe avocado’s of 4 kleintjes
1 teentje knoflook, geperst
1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
1 tomaat, ontveld en héél fijngesneden
½ - 1 groene Spaanse peper, fijngesneden
zout en versgemalen peper naar smaak
1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
Bereiden:
Meng in een kom de knoflook, limoensap en rasp met de tomaat.
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schraap de schil goed schoon.
Hak het vluchtvlees grof en voeg het meteen toe aan het mengsel in de kom. Schep goed om.
Maak de avocado nog wat fijner door met een vork te prakken maar maak de avocado niet te fijn.
Maak de guacamole op smaak met zout, peper en de koriander.