Makkelijke Hap

View Original

Singapore mie

4 personen

Dit gerecht kun je in veel variaties maken. Dit recept is met mie maar je kunt het ook maken met mihoen of rijst. Mocht je extra groenten aan dit gerecht willen toevoegen dan kan dat tussen stap 6 en 7. Neem bijvoorbeeld taugé, witte kool, paddenstoelen, paprika en prei samen ongeveer 250 g óf een zakje gesneden Chinese- of Thaise roerbakgroenten.

Ingrediënten:

  • 250 g dunne eiermie

  • 2 eetlepels arachide- of olijfolie voor warm gebruik

  • 4 eieren luchtig geklopt met 1 eetlepel water

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 100 g diepvries doperwten

  • 2 eetlepels milde currypasta

  • 200 g nasi/bami vlees, extra fijngesneden

  • 200 g speklapjes zonder zwoerd, in blokjes

  • 200 g garnalen, gepeld rauw of gekookt

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 3 bosuitjes, fijngesneden

  • 1 chilipeper, zonder zaad en zaadlijsten, fijngesneden

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Net zacht, niet te gaar. Giet de mie af.

  2. Verhit 2 theelepels olie in een bakpannetje en bak van de eieren 2 omeletjes. Rol ze op en snij ze in dunne reepjes. Zet ze apart.

  3. Heb je rauwe garnalen uit de diepvries zorg er dan voor dat ze goed uitgelekt en gedroogd zijn. Bak ze in een beetje olie tot ze roze zijn. Zet ze apart.

  4. Bak in een klein beetje olie de spekblokjes uit. Haal ze uit de pan en zet ze apart..

  5. Bak het nasi/bami vlees in het bakvet van de speklapjes. Voeg het vlees bij de spekblokjes.

  6. Fruit hierin zachtjes de ui, knoflook en chilipeper tot de ui zacht wordt.

  7. Voeg de doperwten en het gebakken vlees hierbij.

  8. Roerbak de currypasta mee tot het lekker begint te ruiken.

  9. Dan gaat de soja- en oestersaus erbij en de helft van de omelet reepjes, garnalen en bosuitjes.

  10. Schep de mie luchtig door het gerecht.

  11. Roerbak tot alles goed warm is.

  12. Verdeel de rest van de omelet, garnaal en bosui over de mie.