Broodje Tonijnsalade

2 á 3 broodjes

Ingrediënten 

  • 2 blikjes tonijn op olie (160 g per stuk)

  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel kappertje

  • wat peterselie of bieslook, fijngesneden

  • 1 eetlepel zwarte olijven, in dunne plakjes

  • iets citroensap

  • zout en vers gemalen peper naar smaak

  • fijngesneden ijsberg- of gemengde sla

  • twee of drie broodjes naar keuze

Bereiden

  1. Laat de tonijn in een zeef goed uitlekken.

  2. Meng in een kom de tonijn met de mayonaise, ui, kappertjes, peterselie of bieslook en

    olijvenplakjes.

  3. Maak op smaak met het citroensap, zout en peper.

  4. Beleg de broodjes met wat van de sla en de tonijnsalade.

  5. Garneer met wat ui en plakjes olijf.

DSC03404CC.jpg
DSC03427CC.JPG