Franse uiensoep
4 personen
Deze uiensoep is lekker én….. simpel te maken. De wijn kun je natuurlijk vervangen door bouillon. De broodjes met kaas gaan apart onder de grill. Traditioneel gaat de soep in ovenvaste kommen. Dan leg je het stokbrood op de soep en gaat de kaas eroverheen en zet je de kommen onder de grill om de kaas te laten smelten. Nadeel hiervan is dat je ook hele hete soepkommen hebt en dat is niet altijd even handig
Ingrediënten:
2 eetlepels boter
250 g uien, in dunne halve ringen gesneden
3 teentjes knoflook, geperst of héél fijngesneden
2 eetlepels bloem
300 ml witte wijn
1 eetlepel verse tijmblaadjes
800 ml groente- of runderbouillon
8 sneetjes stokbrood van ongeveer 1 cm dik
150 g gruyère kaas, geraspt
Bereiden:
Verhit de boter in een pan en bak de uien zachtjes glazig.
Voeg dan de knoflook toe.
Smoor de uien en de knoflook ongeveer 20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
Strooi de bloem over de uien, roer goed en blus af met de wijn.
Bouillon en tijm toevoegen.
Nu moet de soep nog ongeveer 10 minuten koken.
Verdeel de kaas over de sneetjes stokbrood.
De kaas onder de grill in de oven laten smelten. Serveer de sneetjes stokbrood bij de soep.