Kip met krenten

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kg kipkarbonades

  • 4 eetlepel krenten

  • bloem

  • 4 eetlepels olie

  • 3 kruidnagels

  • ½ pijpkaneel

  • 100 ml volle, droge rode wijn

  • sap van een ½ citroen

  • zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Wrijf de kip in met peper en zout.

  2. Strooi de bloem op een bord en rol de stukjes kip door de bloem. Schud de overtollige bloem af.

  3. Braad de kip in de olie tot ze goudbruin is.

  4. Voeg een scheut water, de wijn en het citroensap toe.

  5. Voeg de krenten, pijpkaneel en de kruidnagel toe.

  6. Stoof tot de kip gaar is, ongeveer 30 minuten.

DSC02330CC.JPG
DSC02314CC.JPG
DSC02329CC.JPG