Speculaas brokken
1 bakplaat
Oven voorverwarmen op 160˚ C
Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
snuf zout
2 eetlepels speculaaskruiden
175 g koude, harde boter in brokjes
garneer amandelen
1 ei, losgeklopt
Bereiden:
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en het zout goed door elkaar.
Voeg de boter toe en verkruimel met de vingertoppen alles tot een kruimelig deeg.
Kneed dit deeg tot een stevige bal.
Verpak het deeg in folie en laat het minstens een uur maar liefst een dag in de koelkast rusten. Mocht je het deeg lager dan een uur in de koelkast laten haal het dan ruim voor je het gaat gebruiken uit de koelkast. Anders is het te hard om uit te rollen.
De bakplaat bekleden met bakpapier.
Het werkvlak en de deegroller met bloem bestuiven
Rol het speculaasdeeg uit tot een rechthoekige plak deeg van 1 cm dik.
Leg de plak deeg op de bakplaat. Druk de amandelen in de koek.
Bestrijk met het losgeklopte eiwit.
Bak in het midden van de voorverwarmde oven in 40 á 45 min. bruin en gaar.